Rūpindamiesi jūsų sveikata, pateikiame alergijas arba netoleravimą sukeliančių medžiagų ir jų produktų sąrašą.
- Glitimo turintys javai ir jų produktai (kviečiai, rugiai, miežiai, avižos, spelta, kamutas arba jų sukryžmintos atmainos). Išskyrus: kviečių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus, turinčius dekstrozės; kviečių pagrindu pagamintus maltodekstrinus; miežių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus; javus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai.
- Garstyčios ir jų produktai.
- Kiaušiniai ir jų produktai.
- Žuvys ir jų produktai, išskyrus: žuvies želatiną, naudojamą kaip vitaminų ar karotinoidų pagalbinę medžiagą; žuvies želatiną ar žuvų klijus, naudojamus alaus ir vyno skaidrinimui.
- Žemės riešutai ir jų produktai Sojų pupelės ir jų produktai, išskyrus rafinuotą sojų pupelių aliejų ir riebalus; natūralių tokoferolių mišinius (E306), natūralų d-alfa tokoferolacetatą, natūralų sojų pupelių d-alfa tokoferolio sukcinatą; iš sojos pupelių aliejaus gautus fitosterolio esterius; augalinių stanolių esterius, pagamintus iš sojų pupelių aliejaus sterolių.
- Pienas ir jo produktai (įskaitant laktozę), išskyrus: išrūgas, naudojamas alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai; laktitolį.
- Riešutai ir jų produktai, t. y. migdolai, lazdyno, graikiniai riešutai, anakardžiai, pekaninės karijos, brazilinės bertoletijos, pistacijos, makadamijos ar Kvinslendo riešutai. Išskyrus: riešutus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai.
- Salierai ir jų produktai.
- Sezamų sėklos ir jų produktai.
- Sieros dioksidas ir sulfitai, kurių koncentracija didesnė kaip 10mg/kg arba 10mg/l, visame SO2 skaičiuojami paruoštiems vartoti produktams arba produktams, atgamintiems pagal gamintojų nurodymus.
- Lubinai ir jų produktai.
- Vėžiagyviai ir jų produktai.
- Moliuskai ir jų produktai.